Зустріч молоді Північного деканату

24 червня 2024

22 червня 2024 року на українській парафії Всіх Святих у місті Гамбурзі відбулась зустріч молоді Північного деканату Німеччини Апостольського екзархату для українців візантійського обряду у Німеччині та Скандинавії. Дана подія відбувалась вперше і зібрала 90 молодих осіб.

Зустріч молоді Північного деканату

Дійство розпочалось Божественною Літургією, під час якої молодь мала можливість приступити до Таїнства Сповіді. Літургію провадили: о. Павло Цвьок, душпастир для українців у м. Гамбург, о. Богдан Сабало, голова Комісії у справах молоді та академічного душпастирства, о. Петро Терлецький, душпастир для українців у м. Брауншвайг, о. Роман Максимців з Ганновера, о. Юрій Чорній з Любека, о. Назарій Ясіновський з Оснабрюка, о. Михайло Гуцуляк з Мюнстера, та о. Ігор Тріль з м. Падерборн.

Після Літургії присутні представники парафій поділились життям та діяльністю своїх спільнот. А відтак відбулось спілкування, налагодження нових знайомств та обмін досвідом.

Оскільки основна мета цієї зустрічі була глибше пізнати віру, зміцнити стосунки з Богом та знайти відповіді на важливі духовні питання, то наступним кроком була катехиза на тему: «Сенс життя та покликання», яку підготував парох приймаючої парафії о. Павло Цвьок. Слова почуті під час катехизи були цінним скарбом для кожної молодої людини, яка прибула на зустріч, оскільки зрозуміти своє покликання справа не з найлегших, але, підсумовуючи науку отця Павла, якщо жити своє життя, не заглядаючи у «горщики» ближніх, примножувати таланти подаровані Богом та щодня прагнути до святості, виконуючи волю Отця, сенс життя стає очевидним.

Потім відбулась праця у групах, модераторами яких була гамбурзька молодь. А далі були банси, частування козацьким борщем, приготованим на вогнищі, а також гриль від молодіжної гамбурзької спільноти.

Після ситного обіду на учасників чекала музична насолода. Бенд з міста Берлін, на чолі зі своїм священником, запалив сцену молодіжної зустрічі. Музиканти виконали українські народні та естрадні пісні, та звісно пісні прослави.

А на завершення учасники події помолились молебень до Матері Божої.

Наступна зустріч відбудеться в 2025 році у м. Берлін.

Повідомила Світлана Палій

Фото: Elias Hanter

Дивіться також