Візит владики Богдана до сестер Згромадження Cвятого Хреста

17 травня 2023

17 травня 2023 року апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії владика Богдан відвідав сестер Згромадження Cвятого Хреста в м. Шондорф, що у Верхній Баварії.

Візит владики Богдана до сестер Згромадження Cвятого Хреста

Єпископ завітав до цієї монашої спільноти, щоб виразити слова вдячності за їхню молитву та допомогу, яку вони надають для українського народу в часі війни з російськими окупантами.

Під час зустрічі владика Богдан розповів про шлях підпілля УГКЦ, мучеників нашої Церкви та вихід з підпілля.

«Кожна ідеологія, яка є проти Бога несе за собою страждання», — підкреслив архиєрей, говорячи про комуністичний режим, який приніс багато страждань українському народу.

А відтак владика Богдан не оминув і події революції «Гідності», кажучи про прагнення свободи і приналежність українського народу до європейської сім’ї.

«Європейці показали християнську гостинність», — мовив єпископ, дякуючи сестрам за їхню участь у ділах милосердя для страждаючих від війни українців.

«Наші біженці це не лише люди, які є в потребі, але також ті, які приносять із собою віру та християнський приклад», — підкреслив владика Богдан.

Також єпископ звернувся з проханням про молитву за священників, які перебувають у полоні окупантів та за кожного страждаючого українця.

«Надіюсь, що скоро ми разом будемо молитись не лише за мир, а будемо дякувати за мир!», — сказав на завершення свого візиту архиєрей.

Дивіться також