Владика Богдан взяв участь у візиті «Ad Limina»

21 листопада 2022

19 листопада 2022 року завершився візит німецьких єпископів «Ad Limina» в Римі. Преосвященний владика Богдан, Апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії, також взяв участь у цій події оскільки є членом Єпископської Конференції Німеччини.

Владика Богдан взяв участь у візиті «Ad Limina»

Єпископи молились на могилах апостолів, мали аудієнцію у Святішого Отця Папи Франциска, а також брали участь у зустрічах з дикастеріями та поінформували Ватикан про свою роботу в єпархіях і в Конференції Єпископів.

За словами єпископа д-р. Георга Бетцінга, Президента Єпископської Конференції Німеччини, в цьому часі обговорювались різні питання, а насамперед питання про те, як євангелізація може досягти успіху перед викликом секуляризованої доби. Також владика відзначив важливість зустрічі з Папою Римським, який надихнув усіх єпископів і наголосив на тому, що для пошуку рішення у будь яких питаннях потрібні мужність і терпеливість.

Владика Георг, підсумовуючи візит німецьких єпископів, також сказав, що Церква в Німеччині хоче і повинна дати відповіді на запитання, які ставлять вірні та наголосив на необхідності нових шляхів для протистояння кризі в Церкві.

Довідка: Візит «Ad Limina» є канонічним зобов'язанням римо-католицьких єпископів здійснювати особистий візит до Папи, як правило, кожні п'ять років, і давати звіт про стан відповідної єпархії. Для єпископів ця подорож до Риму має характер паломництва до гробниць апостолів.

За матеріалами: dbk.de

Фото: vaticannews.va

Дивіться також